Meer weten?
     

Hoe krijg ik Google zo gek?

 

Het is nog steeds een uitdaging om op die eerste pagina te worden gevonden bij Google. Nietwaar? En toch is het haalbaar. Inmiddels heeft Chantal Zaat van Zaat's Idee die truc goed door en is het haar gelukt om op de eerste pagina te komen met haar Zaat's Idee Atelier. Hiernaast kunt u lezen wat zij heeft gebruikt.

Tegenwoordig gebruikt Google ook meerdere woorden op gevonden te worden. Zoals bijvoorbeeld "fimo kralen workshop" ipv "fimokralen". Niets is zo veranderlijk als het internet, zeker ook de tactiek van Google. Zaat's Idee zorgt ervoor om op de hoogte te blijven. Wilt u dat ook? Abonneer u dan op de nieuwsbrief en download onderstaande pdf. Deze pdf wordt regelmatig ververst.

Hierbij alvast 6 snelle manieren om met uw website beter gevonden te worden in Google:


1. Zoekwoordgerichte domeinnaam
Absoluut op nummer 1 staat het hebben van een domeinnaam (-namen) die direct uw belangrijkste zoekwoord(en) bevat, met daarbij uiteraard wel iets van een website of landingspagina. Deze methode wordt ondertussen vaker toegepast door bedrijven, en we zien dat er steeds vaker naast een algemene bedrijfswebsite ook specifieke actiesites of campagnesites worden ingezet om via het internet leads en klanten te genereren.

2. Op zoektermen toegespitste paginatitel/browsertitel
En op nummer 2 staat de titel die linksboven verschijnt in de browser van een websitepagina. Heel vaak wordt daarin bijvoorbeeld de bedrijfsnaam genoemd met en korte aanduiding. Maar juist deze paginatitel in de browser is erg belangrijk en dient u, per pagina specifiek, af te stemmen op het zoekwoord/de zoekterm waarvoor de pagina bestemd is. Bijvoorbeeld: <title>workshop - Fimo kralen zelf maken Pandora Style</title>

3. Geef de pagina zelf de juiste titel
Zorg ervoor dat de pagina zelf naar het zoekwoord is benoemd. Zoals in bovenstaande voorbeeld: fimokralenworkshop.html.

4. Alinea-titels (Headers) zoekwoordgericht
Bepaalde delen in de tekst worden door Google belangrijker gevonden. Zoals de alineatitels, de zogenaamde Headers - H1/H2/H3. Wanneer u ook deze afstemt op de zoekwoorden, dan helpt dat direct om met uw website hoger te scoren in Google.

5. Afbeeldingen voorzien van Alt-Txt
Van afbeeldingen zelf kan Google niet veel bijzonders maken, maar u kunt wel elke afbeelding voorzien van een zogenaamde Alt-Txt. Dat is een tekst die bijvoorbeeld verschijnt als u met uw muispijl over een afbeelding gaat op een websitepagina. Dergelijke Alt-txt kan door Google wel gebruikt worden om de informatie beter te vinden, en daarmee uw score weer verder te verhogen. Doe dat dan ook weer zoekwoord-gericht.


6. Sociale media gaat steeds meer meetellen

LinkedIn, Facebook, YouTube, Twitter e.d. gaan ook steeds meer meetellen. Maak een eigen pagina van uw bedrijf op LinkedIn of neem uw eigen video op (bijvoorbeeld een bedrijfspresentatie of uitleg over uw product) en zet deze op YouTube en op uw website.


Download hier de pdf voor nog meer tips om hoger te scoren in Google.


fimo kralen workshop

Referentieproject Zaat's Idee Atelier

Hoe is het jou gelukt om Google zo gek te krijgen dat jij met "fimo kralen workshop" bovenaan de eerste pagina komt te staan?

Chantal: "Het eerste waar ik voor gezorgd heb, zijn inderdaad die titels, zoals hiernaast beschreven onder 2 en 3. Daarna heb ik de metatags (staan in de broncode van de pagina) aangevuld. Ook heb ik beter naar mijn teksten gekeken. Er zijn inmiddels ook diverse links gemaakt naar Free Heart, het Groene hart en Ikdoe.nl
Ik zou dus nog veel meer kunnen doen, zoals fimo-kralen.nl vast laten leggen. Maar dat kost wel wat extra. Ook de foto's heb ik nog geen naam gegeven en ik wil nog zeker wat met die sociale media gaan doen.

Aanbieding

Aanbieding
SEO-plan voor
10 woorden (woordgroepen)

advies voor punt 1 t/m 6
€ 85,-
BESTELLEN

 


MAIL | DISCLAIMER | 21-01-2015 Van grafische vormgeving, DTP tot webdesign