Backuppen website is noodzakelijk

Niet alleen voor cybercrime, maar ook voor het updaten of conflicten is het fijn als er een backup is. Het begint al bij de computer, laptop en mobile devices om het liefst dagelijks een backup te maken. Het is altijd handig om terug te grijpen.

Voor WordPress websites is het van belang om regelmatig automatisch een backup te maken. Deze backup kan al ingesteld worden bij de installatie van WordPress. Zaat’s Idee doet dit standaard bij alle nieuwe WordPress installaties. Deze backups komen vanzelf op de server terecht.

Backup bestanden ook extern bewaren

Het kan ook goed fout gaan bij bijvoorbeeld Ransomeware of als uw hostingprovider uit de lucht is. Zo was er laatst nog bij een grote firma ingebroken. De server lag een paar dagen plat.
Met een backup extern en het snel verhuizen van uw domein naar een andere hostingprovider staat uw website weer snel online.

Voor het backup maken naar externe locaties, bestaan diverse plugins, zoals UpdraftPlus. Deze plugin kan naar bijvoorbeeld andere Cloud-services, andere FTP, een backup maken.

WP backup abonnement

Dit abonnement is raadzaam als u zelf niet handig bent om plugins te installeren en deze in te stellen. Zaat’s Idee kan u ontzorgen en u kunt zich richten op waar u goed in bent.
Dit abonnement zit standaard in de Smartsite.

Hou de regie over cybercrime

Voor slechts 54 euro per jaar
Altijd opzegbaar en geen automatische verlenging!
BESTEL